Bel ons op 0528 263 410 of mail naar info@eshuis-wams.nl

Welkom bij Eshuis Wams

Warmtepomp

Een warmtepomp is een duurzame manier voor warm water en het verwarmen van uw huis. We leggen graag uit wat voor voordelen dit voor u meebrengt.

Warmtepomp installatie

Vakkundige installatie van een warmtepomp is heel belangrijk. Een hybride warmtepomp (lucht/water) heeft een binnen- en een buitenunit. De buitenunit kan vaak in de tuin, op een plat dak, aan de achterkant van de woning tegen de gevel of op het balkon geplaatst worden. Hij moet water kunnen afvoeren (condens en smeltwater na een ontdooicyclus). Met deze elektrische verwarming wordt jouw klimaatimpact meteen een flink stuk kleiner.

Lees meer over onze service en onderhoud

Onze hulp nodig?

Ons team gaat graag voor u aan de slag. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen

Werking van een warmtepomp

De werking van een warmtepomp gaat als volgt: een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of grondwater. De warmtepomp maakt hier een bruikbare temperatuur van die geschikt is voor warm water en het verwarmen van uw huis. Het stroomverbruik zal toenemen, maar het verbruik van gas zal drastisch verminderen of u zal helemaal geen gas gebruiken.

Lagere kosten

Een warmtepomp zorgt ervoor dat uw gasrekening aanzienlijk wordt verlaagd. Dit is beter voor het milieu en ook uw portemonnee. Daarnaast kan de warmtepomp ervoor zorgen dat uw huis een hogere energielabel krijgt, wat kan resulteren in een hogere woningwaarde. Ook kan u in aanmerking komen voor subsidie op de aanschafkosten doordat hier subsidieregelingen voor zijn. Op deze manieren kan u de investeringen van warmtepompen snel terugverdienen.

Verschillende soorten warmtepompen

Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Er zijn warmtepompen die volledig elektrisch zijn, maar er zijn ook varianten die samenwerken met uw cv-ketel. Een warmtepomp past vooral erg goed bij goed geïsoleerde woningen. Een warmtepomp verwarmt vaak tot ongeveer 35-55 graden, terwijl een cv-ketel vaak verwarmt tot 60-80 graden. Als de radiatoren en/of vloerverwarming geschikt zijn, dan werkt een warmtepomp hier perfect mee samen en werkt hij het meest zuinigst. Bij verwarmen met een lagere temperatuur heeft u een gelijkmatige warmte in huis. Het werkt wel wat trager dan een cv-ketel en om die reden zet u ’s nachts de thermostaat niet te laag. Omdat uw huis goed geïsoleerd is, verliest u niet veel warmte. Wij bespreken graag met u alle mogelijkheden voor uw situatie.

Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden in uw situatie.